کد مطلب: 173418
گزارش دانا از کمتر شدن زمان شکست صهيونيست ها؛
محور مقاومت چه بلايي بر سر رژيم صهيونيستي آورد؟ / شکست‌هاي پي در پي که هيمنه نظامي اسرائيل را در هم شکست
تاریخ انتشار : 1398/02/19 12:23:29
نمایش : 1939
موشکهاي حماس که اينبار با دقت و برد بالاتري به مواضع صهيونيست ها شليک شد سبب ساز پيروزي 48 ساله محور مقاومت عليه اسرائيلي ها گرديد.

به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ جنگ هاي اعراب و اسرائيل در سالهاي دور يک پيروز قاطع داشت. پيروزي که در تاريخ نيز ثبت شده و چنان در حوزه نظامي براي رژيم صهيونيستي در برابر کشورهاي عربي کسب وجهه و قدرت کرده بود که هيچ کشور عربي نمي توانست خود را در برابر نيروي نظامي اسرائيل قرار دهد. همين موضوع سبب شد تا صهيونيست‌ها بيشتر سيطره و ظلم خود را عليه فلسطيني‌ها بدون اينکه کسي جلودار آنها باشد گسترش دهند.  

جنگ شش‌روزه ۱۹۶۷ نبردي بود که از ۵ ژوئن تا ۱۰ ژوئن ۱۹۶۷ ميان اسرائيل و کشورهاي عربي مصر، سوريه و اردن رخ داد و با پيروزي مطلق اسرائيل به پايان رسيد. اين نبرد نقطه اوج بحراني بود که از تاريخ ۱۵ مه تا ۱۲ ژوئن ۱۹۶۷ به درازا انجاميد و در آن اسرائيل با شکست ارتش چند کشور عربي قسمتي از خاک آن‌ها را تصرف کرد.

اين جنگ با حمله هوايي ناگهاني اسرائيل به پايگاه‌هاي هوايي مصر در ۵ ژوئن ۱۹۶۷ آغاز شد و اسرائيل طي ۶ روز موفق شد تا نوار غزه و صحراي سينا را از کنترل مصر، شرق اورشليم و کرانه باختري رود اردن را از کنترل اردن و بلندي‌هاي جولان را از کنترل سوريه خارج کند. کشورهاي عربي همچون عراق، عربستان سعودي، تونس، سودان، مراکش، الجزاير، ليبي و کويت نيز به اسرائيل اعلام جنگ داده و با اعزام نيروهاي کمکي به ياري اردن، مصر و سوريه شتافتند. نتايج اين جنگ در ساخت ژئوپلتيک منطقه تأثيرگذار بوده‌است.

اما پس از اين جنگ اسرائيل قدرت بلامنازع نظامي شد تا اينکه انقلاب اسلامي ايران در سال 57 به پيروزي رسيد و از دل انقلاب اسلامي محور مقاومت برگرفته از تجربه عظيم جنگ تحميلي عراق عليه ايران که توسط آمريکاي و بعثي‌ها بوجود آمده بود، بوجود آمد.

جنگ 33 روزه حزب الله و اسرائيل آغاز افول نظامي اسرائيل

جنگ 33 روزه که تا به اين ميزان ميان اسرائيل و حزب الله لبنان به طول انجاميد يکي از نقطه عطف‌هاي برخورد نظامي در منطقه است. همانطور که جنگ شش روزه را مي توان نقطه آغاز افول اعراب در برابر اسرائيل دانست، جنگ 33 روزه هم آغازگر رشد محور مقاومت و الگويي براي مقابله با رژيم صهيونيستي شد.

يک مرکز فرانسوي دو سال بعد از جنگ لبنان با انتشار گزارشي رسمي از دولت فرانسه که در 300 صفحه منتشر شد، ابعاد محرمانه اي از اسرار جنگ 33روزه و خسارت هاي خيره کننده رژيم صهيونيستي در اين جنگ را فاش کرد.

اين گزارش به آمار خيره کننده تلفات و خسارات رژيم صهيونيستي در جريان اين جنگ اشاره مي کند و سانسور خبري شديد اين رژيم را در انتشار اخبار تلفات نيروهاي خودي برملا مي نمايد.  بر اساس اين گزارش، رسمي در اين جنگ 2300صهيونيست به هلاکت رسيده و بيش از 700 نفر زخمي شده اند، اين در حالي است که اسرائيل آمار تلفات اين جنگ را 119 نفر ذکر کرده  است. 

همچنين تعداد 160 تانک متعلق به اسرائيل منهدم شده اند که 65 دستگاه از آنها به طور کامل از بين رفته است، 38 دستگاه از اين تانکها نيز از نوع مرکاوا بودند که اسرائيل ادعا مي کرد اين تانکها غير قابل انهدام هستند.  تنها در ناوشکن ساعر که توسط نيروهاي حزب الله منهدم شد بيش از 24 صهيونيست به هلاکت رسيده اند که اسرائيل اين رقم را چهار تن اعلام کرده بود.

جنگ 22 روزه و استحکام تفوق نظامي محور مقاومت

اسراييل اين حملات را در تاريخ ۲۷ دسامبر ۲۰۰۸ ميلادي و در ساعت ۱۱:۳۰ به وقت محلي آغاز کرد و در شبانگاه تاريخ ۱۷ ژانويه ۲۰۰۹ ميلادي و پس از سه هفته عمليات نظامي همه‌جانبه عليه حماس در نوار غزه، «آتش‌بس يکجانبه» اعلام کرد. اسرائيل بعد از اعلام آتش‌بس از بازگشايي گذرگاه‌هاي نوار غزه امتناع ورزيده و در نتيجه بازسازي ويرانه‌هاي اين منطقه عملي نشده‌است.

اسرائيل دليل اين کار را جلوگيري از ورود سلاح‌هاي بيشتر به اين منطقه عنوان کرده. بعد از اعلام آتش‌بس، هر از چندگاهي درگيري‌هاي پراکنده‌اي ميان طرفين گزارش شده‌است.

به گفته ارتش اسرائيل، تعداد کشته‌شدگان اسرائيلي تا روز نوزدهم جنگ، شامل ۳ غيرنظامي و ۱۰ نظامي بود.

اين جنگ نقطه آغاز شکست‌هاي اسرائيل در برابر فلسطينيان بود و اميدي تازه به جان مبارزان فلسطيني در برابر اسرائيل داد. اين جنگ اگرچه تلفاتي براي فلسطين بوجود آورد اما بر اساس تجربه مقاومت شکل گرفت و براي حماس شيوه جنگ و سدي دفاعي براي مقابله با صهيونيست‌ها بوجود آورد. اسرائيل بعد از اين جنگ هر روز در زمان هاي کمتري از جنگ عليه غزه عقب نشيني کرد.

جنگي که فقط هشت روز به طول انجاميد

جنگي که در روز چهارشنبه 24/8/1391 عليه مردم نوار غزه آغاز شد سرانجام پس از گذشت 8 شبانه روز در شامگاه چهارشنبه مورخ 1/9/1391 خاتمه يافت. گرچه گفته مي‌شود که نتانياهو اين جنگ را براي پيروزي در انتخابات از طريق امنيتي کردن فضاي اسرائيل به راه انداخت اما ارتش اسرائيل نتوانست اين جنگ را به مانند دوره‌هاي پيشين براي مدت زيادي ادامه دهد و خيلي زود مجبور به پذيرش آتش بس شد.

 در اين جنگ همانند جنگ‌هاي قبلي اسرائيل توانست تعدادي در حدود 1000 نفر از مردم غزه را کشته يا زخمي نمايد و يکي از فرماندهان برجستة مقاومت را به قتل برساند، اما هيچکس اين کشتارها را که در طبيعت رفتارهاي اسرائيل وجود دارد به مفهوم پيروزي اسرائيل تلقي نکرد بلکه برعکس، موفقيت مردم غزه در مقاومت عليه جنايات اسرائيل را به معناي پيروزي فلسطيني‌ها قلمداد کردند.

 بنابراين چون اسرائيل نتوانست به حداقل اهداف خود که همانا از بين بردن مراکز پرتاب راکت‌هاي فلسطيني‌ها بود برسد به معناي شکست ارتش اسرائيل در افکار عمومي تثبيت شد. اما اين شکست چه تفاوت‌هايي با شکست‌هاي پيشين اسرائيل داشت؟ در اين جنگ گرچه اسرائيل همانند جنگ‌هاي پيشين نيروهاي ذخيرة خود را فراخواند و بارها حرف از جنگ زميني زد ولي جرأت نکرد تا يک عمليات زميني را عليه نوار غزه آغاز کند زيرا آن را ناموفق ارزيابي مي‌کرد، بنابراين جنگ غزه حدود يک سوم مدت زمان قبلي بيشتر طول نکشيد.

 از سوي ديگر در اين جنگ گروه‌هاي مقاومت فلسطيني توانستند راکت‌ها و موشک‌هاي بيشتري با برد بلندتري به سوي سرزمين‌هاي اشغالي پرتاب کنند و اسرائيل نتوانست با بکارگيري سامانه‌هاي گنبد آهنين و سپر موشکي خود از اصابت آنها به طور کامل جلوگيري کند.

اسرائيل مي‌گويد از حدود 1500 راکت پرتابي به سوي سرزمين‌هاي اشغالي کمتر از 500 تاي آنها را مورد هدف قرار داده است و اين به معناي اصابت حدود 1000 راکت به مناطق تحت کنترل اسرائيل است. جالب‌تر آن بود که مناطقي همچون تل آويو که تا کنون در هر جنگي از آتش مقاومت مصون باقي مانده بود نيز در معرض پرتاب موشک‌هاي دوربرد قرار گرفت و تا روز آخر نيز اسرائيل نتوانست مراکز پرتاب اين موشک‌ها را از بين ببرد.

جنگ 48 ساعته و شکست زودهنگام اسرائيل با خسارت زياد

دور جديد درگيري بين گروه هاي مقاومت فلسطين با رژيم صهيونيستي از عصر جمعه با حمله بالگردهاي نظامي اين رژيم به يک اردوگاه در غزه آغاز شد. رژيم صهيونيستي در نبرد اخيرش عليه نوار غزه در جبهه جنوبي روزانه متحمل بيش از 17 ميليون دلار معادل 61.5 ميليون شکل (واحد پول اسراييل) خسارت شده است

برهمين اساس با توجه به دو روز جنگ در فلسطين اشغالي ، اسراييل معادل 34 ميليون دلار زيان متحمل شده است.زمان جنگ هاي اسرائيل عليه غزه هر بار در حال کاهش است اين موضوع هم به سبب خسارت بار بودن اين جنگ ها براي صهيونيست هاست. موشک باران مواضع اسرائيلي ها توسط حماس سبب شده تا هزينه اين جنگ ها براي اين رژيم بسيار بالا برود.

بنابر ارزيابي يک نهاد تجاري اسرائيلي موسوم به 'لاهف' اين هزينه مي توانست به جاي جنگ براي راه اندازي بيش از 20 هزار فعاليت تجاري صرف شود.

 از آن طرف مقاومت فلسطين که سهمي در برافروختن درگيري روزهاي شنبه و يکشنبه نداشت، با هدف وادار کردن ارتش اسرائيل به توقف ماشين جنگي وارد عمل شد و حدود ۴۸ ساعت بعد به آن دست پيدا کرد. از اين رو روزنامه فرانسوي لوموند طرف فلسطيني را طرف پيروز و ارتش اسرائيل را طرف شکست‌خورده ارزيابي کرد. 

انتهاي پيام/ح 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg